Ev Taşırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ev taşırken dikkat edilmesi gerekenler ve alınması gereken önlemler sayesinde daha planlı hareket ederek olası sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. Eşyalar belli bir düzene göre paketlendiğinde, paketleme eşyalara uygun şekilde yapıldığında, eşyalar kategorilere ayrılarak ve liste oluşturarak düzenlendiğinde oldukça pratik bir yol izlemiş olursunuz.

Öncelikle planlamanız gerekenler bir nakliye firmasıyla mı yoksa kendi imkânlarınızla oluşturacağınız bir sistemde mi taşınacağınızın kararını vermektir. Vereceğiniz bu karara uygun olarak kolileme, paket temini, araç temini, zamanlama, beyaz eşyalar ve mutfaktaki yiyecek ve gereçleri özenle nasıl nakil edebileceğinizi buna göre önceden planlamalısınız. Ayrıca evinizde kullanmadığınız, az kullandığınız ve eskiyen eşyalarınızı yeni evinize götürüp götürmeyeceğinizin tespitini önceden yapmak da size avantaj sağlar. Bu eşyaları eleyerek satabilir, kullanılır durumda olanları satabilir veya bağışlayabilirsiniz. Eşyalarınızın büyüklüğünün ve kullanım alanının yeni evinize uyum sağlayıp sağlamayacağı en önce düşünülmesi gereken konular arasındadır. Bu ilk adımları ve planları yaptığınız takdirde taşınma işiniz daha keyifli ve kolay hale dönüşecektir.

Taşınırken İlk Olarak Hangi Eşyalar Paketlenmelidir?

Eşyaları doğru paketlemek, taşınırken dikkat edilmesi gerekenler arasında en önemlisidir. Hem taşıma esnasında hem de taşındıktan sonra yeni eve yerleşme sürecinde bir sorun yaşamamak için paketlemeyi doğru yapmalısınız. Öncelikle her oda için ayrı paketleme yapmalı ve bu paketleri bir liste yaparak numaralandırmalısınız. Kolilerin üzerine hangi oda oldukları ve hangi eşyaları içerdiğini de yazabilirsiniz. Paketlemeye taşınması en riskli örneğin kırılacak, hasar görebilecek eşyalardan başlamalı ve uygun ambalajlarla sararak, aralara ek ambalajlar yerleştirerek, sağlam kolilere yerleştirmelisiniz. Cihazlarınızı mümkünse kendi kutularına yerleştirmeniz avantaj sağlayacaktır.

Eşyalar Nasıl Paketlenmelidir?

Taşınırken eşyalarınızın zarar görmemesi en önemli konudur. Bunun için bir nakliye firması ile anlaşabilir dilerseniz bu işi kendiniz de yapabilirsiniz. Bir nakliye firması ile anlaşsanız bile özel ve kırılacak eşyalarınızı kendiniz paketleyebilirsiniz. Paketleme işlemi için makas, koli, koli bandı, keçeli kalem, tutacağınız bir liste ve paketleme ambalajlarına ihtiyacınız olacak. Bunun için temin edeceğiniz baloncuk, şilte, vakumlu ambalajlar gibi malzemelerin ve kolilerin özellikleri, kalınlık ve koruma potansiyellerinden emin olmalısınız. Edineceğiniz farklı renklerde kalın kalemlerle eşyalarınızı odalara ve kendi kategorilerine göre ayırarak üzerlerine yazabilir, alt ve üst yönlerini yazıp işaret koyabilir veya numaralandırabilirsiniz. Böylece taşındığınızda hangi kolinin nereye ait olduğunu rahatça belirleyebilirsiniz. Halı, yatak örtüleri gibi büyük eşyaları ise taşınmadan önce bir yıkamacıya vermeniz ve yeni eve teslim edilmelerini sağlamanız da büyük kolaylık olacaktır. Çok önemli bir nokta ise aile albümü gibi özel eşyalarınızı, önemli evrak ve değerli eşyalarınızı mümkünse paketlere dâhil etmeden kendiniz taşımanız olacaktır. Küçük ev aletleri ve elektronik cihazları ise eğer ilk aldığınızda atmadıysanız kendi orijinal paket ve kutularında paketlerseniz zarar görmelerini engelleyebilirsiniz.

1. Cam Eşyalar

Cam eşyaları paketlenmeden önce kullanacağınız kolinin sağlam olmasına dikkat etmelisiniz. Kolinin en altına buruşturulmuş gazete parçaları veya buna benzer uygun materyaller yerleştirmeli, cam eşyaları uygun kağıt veya ambalajlara gerekirse çift katmanlı olarak sararak dik bir şekilde yerleştirmelisiniz. Cam veya porselen tabaklarınızı da aynı şekilde kat kat sararak dik bir şekilde kutuya yerleştirerek aralara tekrardan buruşturulmuş kâğıt veya ambalajla desteklemelisiniz. Son olarak ise en üste destekleyici yumuşak bir ambalaj yerleştirdikten sonra kutuyu kapatmalı ve kutunun üst kısmını belirten bir yazı yazmalısınız.

2. Elektronik Eşyalar

Elektronik eşyalar taşınma sırasında en çok zarar görebilen eşyaların başında geliyor. Elektronik eşyaları satın alırken ambalajlarını saklamak böyle durumlarda büyük fayda sağlar. Böylece taşınma gibi durumlarda kendi özel koruma ambalajları ile zarar görmelerine engel olursunuz. Eğer kendi ambalajları yoksa elektronik eşyanın boyutlarına uygun bir karton kutu seçmek ve özel köpük ambalajlarla köşelerini desteklemek zarar görmelerini engelleyecektir.

3. Kıyafetler

Kıyafetler koli, vakumlu paket veya hurçlara yerleştirilerek taşıma işlemi yapılabilir. Az yer kaplaması ve kıyafetlerin korunması açısından vakumlu hurçlara yerleştirilmesi pratik bir yol olabilir. Yerleştirirken özenle katlamak, kategorilere ayırmak da taşındıktan sonra yeni dolabınıza yerleştirdiğinizde büyük kolaylık sağlayacaktır.

4. Plastik Eşyalar

Plastik eşyalar genellikle mutfakta kullanılan araç gereçlerdir. Yerleştirilecekleri yerlere göre ayırarak bir koliye konularak paketlenmeleri yeterli olacaktır. Esnek yapılarıyla kırılması çok olağan olmayan plastik kaplar da iç içe konularak yer kaplamadan rahatça taşınabilen eşyalardır.

5. Kitaplar

Kitaplar, boyut olarak küçük ve tek başlarına hafif gibi gözükseler de bir arada paketlendiklerinde taşıması oldukça zorlaşan en değerli eşyalarımızdandır. Dolayısıyla büyük bir koli veya pakete yerleştirmek paketin zarar görmesi ve taşıma zorluğu gibi sıkıntılar yaratacaktır. Orta boy veya küçük paketler halinde gerekirse bir kâğıt ile sararak kitapları kolilemeniz en doğru taşıma şekli olacaktır. Ayrıca ıslamaya karşı riskleri ortadan kaldırmak için de bir sitreç film yardımı ile paketi veya kitapları koruyabilirsiniz.

6. Kişisel Bakım Malzemeleri

Kişisel bakım malzemelerini mümkünse kendi kutularına koyabilir veya akmalarını önlemek için su geçirmez ambalajlardan faydalanabilirsiniz. Cam eşyalarda olduğu gibi aynı şekilde kutulara dik bir şekilde kâğıt veya balon ambalajlara sarabilirsiniz.

Mutfak Eşyaları Toplanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mutfak eşyaları toparlanırken dikkat edilmesi gereken adımlar şunlardır;

? Ne kadar mutfak eşyasının olduğunu gözlemlemek, kullanılmayan fazla eşyaları elemek. ? Eşyaları hijyenik ürünler, kuru ve yaş gıdalar, buzdolabı ve dondurucudaki gıdalar, büyüklükleri ve materyallerine göre mutfak gereçleri şeklinde kategorilere ayırmak. ? Kategorilere ayırdığınız eşyaları cinslerine göre uygun bir şekilde paketlemek. ? Buzdolabındaki ve dondurucudaki gıdaları mümkünse öncesinden tüketmek ? Tencere gibi büyük gereçleri ayrı, yemek takımlarını ayrı, cam ürünleri ayrı olarak paketlemek. ? Kolilere içeriklerini yazmak. ? Elektronik mutfak aletlerini dikkatle, dayanıklı ambalajlarla ve kendi boyutlarına göre temin edeceğiniz kolilerde ayrı olarak paketlemek.

Beyaz Eşyalar Taşınırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Beyaz eşyalar taşınırken en çok dikkat edilmesi gereken eşyalardır. Beyaz eşyalarınızı taşırken şu unsurlara dikkat etmeniz gereklidir;

? Mümkünse profesyonel bir firmadan hizmet almak. ? Beyaz eşyalarınızın kendi orijinal kutu ve ambalajlarını kullanmak, yoksa mümkünse aldığınız firmadan ambalajları temin etmek. ? Köpük ve balonlu ambalajlar ve battaniye gibi yumuşak destekleyici ve koruyucu malzemelerle sarmak. ? Araçlara güvenli bir şekilde yerleştirilerek tüm önlemlerin alındığından emin olmak.

Ev Taşırken Eşya Listesi Oluşturmak Gerekir mi?

Taşınırken eşyalarınızın bir listesinin yanınızda olması, eşyalarınızı unutmamak, eksik eşya olup olmadığını kontrol etmek için oldukça faydalı olacaktır. Nakliye firmalarından fiyat teklifi almak için kullanabileceğiniz bu listeyi anlaştığınız firmayla paylaşarak, kaybolan eşyalarınızın tespiti için de kullanabilirsiniz. Eşya listesini anlaştığınız nakliye firmasından talep edebilirsiniz. Listedeki bilgilerinizi, oda oda eşya listesini, nereden nereye nakliye yapılacağı bilgisini yazıp imzaları tamamlayarak listenin bir örneğini firmaya iletebilirsiniz.

Ev Taşımak için Nakliye Firması Nasıl Seçilir?

Ev taşırken profesyonel bir destek alarak bir nakliye firması ile anlaşabilirsiniz. Nakliye firması seçerken dikkat etmeniz gereken unsurlar şunlardır; öncelikle bir bütçe belirledikten sonra bütçenize uygun tekliflerin içeriklerini dikkatle incelemelisiniz. Alacağınız teklifler tam ve titiz bir hizmet almaya uygun değilse, gerekirse bütçenizi yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir. Mümkünse daha önce nakliye hizmeti alarak memnun kalmış bir yakınınızın önerisine göre firma tercihi yapabilirsiniz. Teklif alma aşamasında firmaya eşya listesini iletin. Eğer mümkünse bir ekspertiz aracılığı ile evinizi ve eşyalarınızı gördükten sonra teklif vermelerini isteyin. Firmanın uzmanlık ve güvenlik sertifikalarının olup olmadığını araştırın. Firmanın tecrübesini ve referanslarını kontrol edin.

Nakliyat Sigortası Yaptırmak Zorunlu mu?

Nakliyat sigortası bir yükün kara, deniz, hava ve demir yoluyla bir yerden başka bir yere taşınması esnasında ortaya çıkabilecek maddi kayıp ve hasarların oluşması riskine karşı koruma sağlayan sigorta türüdür. Nakliyat sigortası yaptırmanın yasal olarak bir zorunluluğu bulunmamaktadır ve tamamen isteğe bağlı olarak yapılmaktadır. Nakliye sigortası yaptırmanız durumunda taşıma esnasında oluşabilecek her türlü kazaya karşı eşyalarınız güvence altına alınmaktadır. Bu sayede nakil sırasında oluşabilecek risklere karşı herhangi bir maddi kaybın önüne geçilebilmektedir.

Ev Taşıma Zahmetinden Kurtulma Yöntemleri Nelerdir?

Ev taşıma hem maliyetli hem de yorucu bir süreçtir. Eşyaların zarar görmeden taşınması, yeni eve uyum sağlayıp sağlamayacağı gibi birçok unsuru göz önünde bulundurmak gereklidir. Eşyaların uzak bir bölgeye taşınması hem maliyetli hem de zahmetlidir. Bunun için tercih edebileceğiniz farklı yöntemler de mevcuttur. Yeni evinize eski eşyalarınızı taşımak ve uzun, yorucu bir süreç geçirmek yerine eşyalı, tam donanımlı bir ev tutarak bu yüklerden kurtulabilirsiniz. Hupev ile kiralık ev seçenekleri en merkezi lokasyonlarda, tamamen eşyalı ve konforlu dairelerden oluşmaktadır. Bu konforlu kiralık daireler kullanışlı mobilya ve cihazlarla tam donanımlı bir şekilde iç mimarlar tarafından özel olarak dizayn edilmektedir.

Hupev'in İstanbul'da sunduğu kiralık evler;

https://hupev.com/esyali-kiralik-ev