Modern Ev Tasarımı Nedir?

Modern ev tasarımı işlevsel ve kolay uygulanabilir olması ile dikkat çeken ve detaydan uzak, göz yormayan, sade, şık ve kullanışlı şekilde tasarlanan dekorasyon tarzıdır. Modern ev tasarımı dekorasyon renkleri genellikle açık renklerden oluşur. Siyah, beyaz ve metalik tonlar hem eşyalarda hem de duvar ve halılarda sık kullanılan renkler arasındadır. Eşyalar gerektiği ölçüde ve çeşitte olur ve gereksiz eşyaya yer verilmez. Mobilyalarda genellikle düz hatlar tercih edilirken dekorasyonda geometrik şekillere ve metalik malzemelere yer verilir.

Modern Ev Tasarım Fikirleri Nelerdir?

Modern tasarım ev dekorasyonu yaparken kullanabileceğiniz birçok farklı fikir bulunmaktadır. Bu fikirlerle evinizi veya herhangi bir odayı baştan sona yada bazı değişikliklerle modern dekorasyon tarzına dönüştürebilirsiniz. İşte modern tasarım ev dekorasyonu için bazı fikirler;

  • Minimal bir görüntü için fazla eşyaları kaldırabilirsiniz. Böylece hem daha ferah hem de daha geniş bir tarz elde edebilirsiniz.
  • Duvarları, zemini ve eşyaların rengini tek renk ve tonları şeklinde değiştirebilirsiniz.
  • Dekorasyon ürünlerini geometrik ve metalik tarzda seçebilir ve daha modern bir görüntü ortaya çıkarabilirsiniz.
  • Modern tarza uygun hasır dekorasyon ürünleri, ahşap ürünler ve aynalar kullanabilirsiniz.
  • Metalik avizeler ve aydınlatma aksesuarları kullanmak da ortama modern bir hava katacaktır.
  • Dekorasyonda soyut tablolar gibi sanatsal tasarımlar kullanmak da modern tasarımın tamamlayıcısıdır.
  • 1. Açık Renkler Kullanımı

    Modern tasarım evler dekore edilirken en önemli özellik alanın sade ve ferah olmasıdır. Bunun için mekânda daha çok açık renkler kullanılmalıdır. Sade bir tarzda ferah bir bütünlük sağlamak için de tek renk ve tonları şeklinde veya iki ana renk ve tonları şeklinde yine açık tonlar kullanılabilir. Duvarda, zeminde ve eşyalarda sade ve net bir görüntü elde etmek modern tarz yaratılırken oldukça doğru bir tercihtir. Hareketlilik ve desen tek renk kabartmalı duvar kâğıtları veya geometrik desenli objelerle elde edilebilir. Genel olarak düz ve açık renkler sadeliği vurgulayarak modern tarzı en iyi şekilde yansıtacaktır.

    2. Ahşap Mobilyalar

    Modern ev tasarımı yaparken kullanılan siyah, beyaz ve metalik renkleri dengelemek ve bir kontrast oluşturabilmek için dekorasyonda ahşap dokunuşlara yer vermek doğru olacaktır. Dekorasyonda ahşap renkler, ahşap dekorasyon ürünleri ve ahşap mobilyalar modern tasarımda kullanılacak olan sakin ve soğuk renkleri yumuşatacak ve dekorasyona sıcaklık katacaktır. Modern dekorasyonda dengeleyici bir malzeme olan ahşaplar, duvar aksesuarları ve mobilyalarda kullanılacağı gibi zemin döşemede de kullanılabilir. Malzemenin doğal ahşap olması, cilasız veya boyasız olması da modern tarza en uygun malzeme türü olacaktır.

    3. Az Eşya Kullanımı

    Az eşya modern tasarımın temelini oluşturan sadeliğin olmazsa olmazıdır. Ama az eşya ile modern bir ev dekorasyonu yaratmak kolay değildir. Zaten açık renklerden oluşacak modern bir odada boşluk hissi katmadan doğru şekilde dizayn etmek gerekir. Modern tarz bir ev yaratabilmek için eşyalar odanın büyüklüğüne göre seçilmeli ve eşyalar arasında yeterli ve dengeli boşluklar olmalıdır. Rahat hareket edilecek, sade ve ferah bir oda için fazla eşyadan kaçınmak en önemli seçim olacaktır. Az eşya kullanmak seçilecek tüm eşyaların ayrı ayrı dikkatle seçilmesi gerektiği anlamına gelir. Eşyalar hem işlevsel olmalı, hem rahat ve yaşama pratiklik katacak tasarıma sahip olmalı, hem de modern çizgilerde olmalıdır. Bu şekilde yapılacak seçimlerle modern ev tasarımının temeli atılmış olacaktır.

    4. Duvar ve Zemin Renginin Birbiri ile Uyumu

    Duvar ve zemin rengi aynı rengin farklı tonları şeklinde kullanılabilir. Doğru renklerde kontrast oluşturmak da doğru bir tercih olabilir. Aynı zamanda katmanlı doğal taş duvarlar veya katmanlı duvar kâğıtları kullanmak da desenli ve renkli duvarlara nazaran modern tarz ev tasarımı için daha uygun bir seçim olacaktır.

    5. Aksesuarlarda Canlı ve Hareketli Desenler

    Eşya formlarında ve renklerde kullanılan düz, açık ve az sayıda renkten dolayı modern tarz dekorasyona abartıya kaçmayacak şekilde canlılık ve hareketlilik doğru seçilecek aksesuarlarla katılabilir. Sanatsal dokunuşlara sahip dekorasyon ön planda olmalıdır. Modern tarza uygun olarak kullanılan grileri, beyaz ve siyah tonları dengelemek için doğadan yeşil ve mavi tonlar aksesuarlarda kullanılabilir. Böylelikle modern tarz soğuk ve donuk bir görüntü yaratmadan canlı ve hareketli hale gelebilir. Objelerde zebra gibi doğal desenler ile sanatsal, soyut ve geometrik desenlerin kullanılması doğal bir hareketlilik katacaktır.