Anahtar Teslim Kiralama Nedir, Nasıl Yapılır? Avantajları Nelerdir?

İlk olarak “Anahtar teslim ev ne demek?” sorusunu cevaplamak meseleyi daha iyi anlamak bakımından yararlı olacaktır. Konut ve otomobil sektöründe yaygın kullanılan bir terim olan “anahtar teslimi” kavramı söz konusu eve ya da araca ait her türlü ihtiyacın ve yasal prosedürün yerine getirilmesi ve kiracıya tüm bu işlemler bittikten sonra teslim edilmesi durumunu ifade eder. Konutun kiracı tarafından kullanılabilmesi için gereken tamirat, tadilat işlemleri ile sözleşme kapsamında ise demirbaş eşyaları dahil her türlü iş ve işlem ilgili firma tarafından yerine getirilir. Ayrıca bu kapsamda gereken yasal her türlü prosedüre dair evrak ve benzeri işlemler de evin kiraya verilmesine aracılık eden firmaya ait olarak yapılır.

Anahtar Teslim Nedir?

“Konut sektöründe anahtar teslim nedir?” sorusunun cevabı, anahtar teslim edildiğinde her türlü iş bitirilmiş ve ev kullanıma hazır demektir. Anahtar teslimi ev kiralama, özellikle yoğun çalışan insanlar için değerli bir çözüm olarak bilinir. Yerine getirilmesi gereken tüm prosedürler ve olası problemler, işleme aracılık eden firma tarafından çözümlenir. Konutu kiralayan kişi anahtar ile kapıyı açıp eve girdiğinde herhangi bir sorun yaşamaz ve yerine getirmesi gereken bir yükümlülük ile karşılaşmaz. Böylece gündelik hayatına aynı standart işleyişte devam etme şansı elde eder. Anahtar teslim konut avantajları arasında bu husus, ilk sıraya yazılabilecek bir kolaylıktır.

Kiralamanın yanı sıra anahtar teslimi olarak sunulan satılık evler de bulunur. Bu durumda evin anahtar teslimi olacak hâle getirilmesine dair işlemler kimi zaman inşaat firmaları tarafından yerine getirilir. Ancak yoğun prosedürler içeren pek çok detay barındırması dolayısıyla anahtar teslim konut işlemleri çoğu zaman alanında uzman firmalar tarafından yapılır. Firma ile evin sahibi arasında bir sözleşme düzenlenir ve konutun teslimi sonrasında oturuma hazır hâle getirilmesi için gerekenler, sözleşme kapsamında firma tarafında yapılır. İşlemler sonrasında evde ikamet edecek olan kişiler için yapılması gereken, anahtarla kapıyı açmaktan ibaret olacaktır.

Anahtar Teslim Ev Kiralama Nasıl Yapılır?

“Büyük şehirde yoğun yaşam temposu içerisinde ev nasıl kiralanır, kiralama süreçle rindeki ağır ve yorucu işlemler silsilesine nasıl kolay bir çözüm bulunur?” sorusu çoğu kişinin gündemini meşgul eder. Gerçekten de söz konusu işlemler için ciddi bir mesai harcanır ve bu göz korkutucu olabilir. Bütün bu işlemlerin kolay bir şekilde çözüme kavuşturulduğu anahtar teslim ev kiralama işlemi yapılırken var olan iki taraf arasında bir sözleşme imzalanması esastır. Taraflardan birisi anahtar teslim ev arayan kişi iken karşı tarafta hizmeti sağlayan firma yer alır. Anahtar teslim konut kiralayan kişi böylelikle resmi süreçlerle, belediye, su, elektrik ve gaz gibi altyapı işleri ile uğraşmak zorunda kalmaz. Bu işlemlerin masrafları sözleşme kapsamında ödeneceğinden ilave masraflar ile karşılaşılmamış olur. “Anahtar teslim ne demek?” sorusunun en belirgin cevabı, işlem sürecinde elde edilen kolaylıklar ile birlikte sunulan hizmetin tam ve eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi olacaktır.

Anahtar Teslim Kiralama Özellikleri Nelerdir?

“Anahtar teslim ev ne demek?” sorusu yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda cevaplanmışken anahtar teslim konut kiralamanın özelliklerinden söz etmek yerinde olacaktır. Anahtar teslim ev kiralamanın en önemli özelliği, kiracının evi eksiksiz bir şekilde teslim almasıdır. Bu kapsamda elektrik, gaz ve su gibi abonelikleri yapılmış olarak anahtarları teslim alır ve bunlara ayrıca zaman ayırması gerekmez. Anahtar teslimi olarak yapılan anlaşmalar çerçevesinde kiralanan konutta herhangi bir tadilat gereksinimi veya diğer fiziksel eksiklikler olmaksızın ev teslim alınır. Böylece eve kişisel eşyaların taşınması için beklemeler söz konusu olmaz. Eşyalı kiralık daire çeşitleri arasında sahipleri tarafından doğrudan kiraya verilen veya aracı firmalar vasıtasıyla anahtar teslimi kiralanan evler bulmak mümkündür.

Anahtar Teslim Kiralamaya Neler Dahildir?

“Anahtar teslim ev ne demek?” sorusunu cevaplarken aslında bu kiralama işlemine dahil olan unsurların pek çoğuna da cevap verilir. Anahtar teslim ev kiralanırken sözleşme kapsamında yazılı iş ve işlemler ev sahibi veya aracılık eden kurum tarafından yaptırılır. Böylece ev, kiracıya bu şekilde tamamlanmış olarak teslim edilir. Evin elektrik, su, doğal gaz ve internet gibi önemli işleri bu çerçevede tamamlanır. Söz konusu abonelik işlemlerinin her biri ciddi prosedürleri olan ve önemli ölçüde zaman ayrılması gereken işlemlerdir. Anahtar teslimi alınan hizmet dolayısıyla kiracının kira süresi boyunca bu abonelikleri kendi üzerine alması mecburiyeti olmaz.

Anahtar teslim ev kiralama hizmeti kapsamında temel ihtiyaç olarak değerlendirilen bazı eşyalar sözleşmede belirlenen şekilde kiraya veren tarafından hazır şekilde teslim edilir. Bu eşyalar arasında çoğu zaman evin demirbaşı olarak değerlendirilen ankastre mutfak eşyaları, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi, güneş enerjisi sistemi, doğal gaz tesisatı ve kombi gibi pek çok unsur bulunur. Bu sayede oturuma hazır şekilde tadilatı ve bakımı yapılmış olarak teslim edilen böyle bir eve hemen taşınmak mümkün olur. Hızlı ve rahat bir kiralama süreci için oldukça avantajlı olduğu söylenebilir.

Anahtar Teslim Kiralama Avantajları Nelerdir?

Anahtar teslim konut avantajları arasında sayılabilecek en önemli husus kiracının yerine getirmesi gereken hemen hemen hiçbir şeyin bulunmamasıdır. “Anahtar teslim nedir?” sorusuna cevap olarak açıklanabilecek tüm kolaylıklar bir avantaj olarak kiracıya sunulur. Bunlar arasında, evin tamirat ya da tadilat gerektirebilecek tüm işlemleri sözleşme çerçevesinde ev sahibi veya muhatap firma tarafından yapılır. Ayrıca sözleşme yapılan firma tarafından belediyeler ve kurumlar nezdindeki abonelik işlemleri yapılacağından ve kiracı için bunlara zaman ayırmak gerekmeyeceğinden yoğun çalışan kişiler hiç zaman kaybetmeden konforlu bir ev ortamına kavuşmuş olur.

Anahtar teslim kiralama hizmeti satın alınarak kiralanan eve dair yapılması muhtemel harcamalardan korunmak mümkün hâle gelir. Evde yapılacak birçok işlem için teknik servis bulunması, randevu alınması ve buna dair çeşitli zorluklar yaşanmayacağı gibi parasal giderleri de söz konusu olmayacaktır. Bunun yerine, işlemleri firma tarafından tamamlanan ev teslim alındığında ilk günden itibaren yanan lambalar, akan su, çalışan kombi ve aktif internet bağlantısı olacaktır. Şehir yaşamının yoğun temposu içerisinde bunların ne denli önemli olduğunu benzer deneyimlere sahip olan kişiler çok daha iyi anlayacaklardır.

Anahtar Teslim Kiralama Dezavantajları Nelerdir? 

Anahtar teslim kiralama işleminin dezavantajı olabilecek en önemli husus muhatap firmanın deneyimsiz olma ihtimalidir. Güvenilirlik ve deneyim konusunda doğru seçilen bir firma ile yapılacak anahtar teslim ev sözleşmesi, herhangi bir dezavantaj yaşamadan sürecin tamamlanması bakımından önemlidir. 

“Anahtar teslim ev ne demek?” sorusundan hareketle verilecek hizmetin bir ücreti olacağı açıktır. Ancak alınan hizmetin sağladığı yararlar, kazandırdığı zaman ve emek hesaba katıldığında söz konusu ücretin büyük bir tutar olmadığı görülür. Oturuma hazır hâle gelmiş, her türlü eşyası temin edilmiş ve tadilatına dair problemleri çözülmüş bir eve kısa sürede taşınabilmek çok büyük bir avantajdır. Buna mukabil ödenmesi muhtemel cüzi ücretleri bir dezavantaj olarak değerlendirmek gerçekçi bir yaklaşım olmayacaktır.